Orange House

Een vrijstaande kavel in Berchem geeft plaats aan een eengezinswoning en aan kantoorruimte voor studio POP.  De woonruimtes bevinden zich op de verdiepingen terwijl het architectuurbureau zich hoofdzakelijk ondergronds bevindt.

Het dubbelhoge niveau van de eetruimte op het gelijkvloers zorgt niet alleen voor direct contact met de hoger gelegen zithoek, maar creƫert eveneens een openheid tussen de voor- en achterzijde van de woning. Door de royaal beglaasde achtergevel kan veel natuurlijk daglicht in de woning binnendringen, terwijl binnen en buiten in elkaar lijken over te lopen. Ook de eerste verdieping biedt een breed bandraam een mooi zicht op het tegenovergelegen Nachtegalenpark. De eerste en tweede verdieping van de woning krijgen bovendien extra veel licht door de positie van het zuidelijk gerichte terras aan de voorgevel. In de woning werd gewerkt met ruwe en natuurlijke materialen zoals hout, beton en baksteen. Naast deze duidelijke materiaalkeuzes en texturen werd doorheen de hele woning kleur toegevoegd. Dit geeft de woning een specifieke en warm karakter.

In het ondergrondse kantoorgedeelte is er voldoende lichtinval door de nulpas op te tillen tot boven het maaiveld en ronde lichtgaten in het terras te voorzien.

Locatie: Berchem, BE
Status: Opgeleverd 2013
Opdrachtgever: Privaat
Functie: Eengezinswoning + kantoor POP
Team: Studio POP
Fotografie: